Farba a presklené steny

Farba je to čo vyjadruje emócie a ponúka inšpiráciu. Avšak príliš často sa ľudia v kancelárskom prostredí vyhýbajú navrhovaniu farebných prevedení presklených stien.

Podľa spoločnosti CPM : “Farby môžu mať veľký vplyv na produktivitu len tým, že povzbudzujú pozitívne emócie v zamestnancoch.” Prečo sa teda dizajnéri boja, keď ide o začlenenie farieb do kancelárskych prostredí? Aj keď je to určite pravda, že nemôžete vyhovieť všetkým, existujú spôsoby ako využiť farbu na zvýšenie spokojnosti zamestnancov.

Farby ako pokojná zelená a upokojujúca modrá – dve z najbežnejších farieb ktoré zlepšujú efektívnosť a zameranie.” Keď zlepšíte efektívnosť a zameranie zamestnanca, budú oveľa produktívnejší. Navyše tým, že vytvoríte príjemné pracovné prostredie si udržíte svojich zamestnancov vo vašej spoločnosti.

Naopak niektoré farby môžu mať negatívny účinok, červená farba môže pripomínať výstražné znamenia. Dopad môže byť často rušivý. Avšak kedysi ľudia hovorili: “že v každej miestnosti by mala byť červená farba.” Pretože to prináša šťastie a opticky zväčšuje veľkosť miestnosti. Tak ako presklené steny.

Podľa projektu Open Workspace Design ” je pre zamestnancov ideálne otvorené priestranstvo alebo presklené steny, hlavne pre tých ktorý dlho pracujú. Napríklad ľudské oko vníma zelenú priateľským spôsobom, neunavuje oči. “Zelená nám tiež pripomína prírodu a zdravie. Vhodným prvkom je pridať do kancelárie zeleň. Oživíte tým prostredie. Vždy treba voliť farby podľa toho v akom prostredí sa nachádzate.